woorden die werken

Maak je pay-off aso

Pay-off is de naam van het zinnetje onder de bedrijfsnaam staat, dat in het kort de belofte van dat bedrijf weergeeft. Een goede pay-off is aso: aanstekelijk, speels en overtuigend. Hoe steek je zo'n zinnetje in elkaar?    

Lees verder >>

Geboorte van een mormel

Aan het eind van dit jaar komt het boek van Rolf Hoevenberg uit, waarvan ik de redactie doe. Het wordt een roman van 250 tot 300 pagina’s met een ik-persoon die de naam Rolf heeft. Geregeld post Rolf op Facebook een fragment uit het boek in wording. Hieronder een fragment uit hoofdstuk 5, getiteld Geboorte van een mormel.

Lees verder >>

Hun zeggen dat hun het goed zeggen

'Hun' als onderwerp is een van de grootste taal-ergernissen in het Nederlands. 'Hun zeggen', brrr. Je hoort het de laatste honderd jaar steeds vaker. 'Hun' is toch fout? Waarom zeggen ze dan toch 'hun'? Het is immers ‘zij’? Erger je je hier ook zo aan? Lees dan deze heilzame, therapeutische blogtekst. Lees verder >>

Bij Jip en Janneke op school

- Schrijf jij dat verhaal voor mij? vraagt Jaap.
- Dat is goed, zegt Johan.
- Maar wel in jip-en-janneketaal, zegt Jaap. Want dat kun jij.
Johan denkt na. Kan hij dat echt? Jip-en-janneketaal lijkt gemakkelijk. Maar is dat ook zo? Lezen wel. Maar schrijven? Hij weet het niet. Oei. Wat kenmerkt jip-en-janneketaal? En waardoor komt het dat deze makkelijke taal juist zo moeilijk te schrijven is?

Lees verder >>